Netflix begint met linken naar externe aanmeldpagina

De app van videostreamingdienst Netflix biedt een link naar een externe pagina aan waar gebruikers zich kunnen aanmelden.

Voorheen mochten apps, in de App Store, dat niet doen. Dat ging tegen de richtlijnen in. Daarmee konden ze namelijk de commissie van platformhouder Apple omzeilen en dat zag dat bedrijf niet zitten.

Maar een rechter heeft bepaald dat Apple dit wel toe moet staan, waardoor nu in elk geval een speciale categorie apps externe links mag aanbieden. Onder meer Netflix en Spotify vallen onder die categorie.

Account aanmaken bij Netflix

Wanneer je voorheen voor het eerst de Netflix-app downloadde op iOS of iPadOS, dan had je al een account aan moeten maken. Want binnen de app vond je daar geen verwijzingen naar; maar nu dus wel.

Wanneer je op de link naar de externe pagina tapt, dan krijg je een waarschuwing te zien. Daarnaast lees je dat Apple niet verbonden is aan de eventuele betalingen die je buiten een app om verricht.

Klik je die waarschuwing weg, dan kom je uit op een pagina van Netflix waar je een account kunt aanmaken. Je vult je gegevens in, kies een abonnement uit en kunt meteen beginnen met kijken.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>