Bijna alle Instagram-video’s zijn voortaan Reels

Instagram maakt bekend dat er een belangrijke wijziging is voor video’s op het platform: ze vallen voortaan bijna allemaal onder Reels.

Reels zijn korte, zichzelf herhalende video’s die veel weghebben van de content die je aantreft op TikTok. Met deze move wil de fotodeeldienst zich beter weren in de concurrentie met die app.

Alle video’s die je deelt via een openbaar account die minder dan negentig seconden van iemands tijd in beslag nemen, vind je voortaan terug onder de Reels-sectie van de applicatie.

Instagram-video’s in het Reels-algoritme

Dat kan goed nieuws zijn voor veel videomakers. Want het algoritme van Instagram deelt de video’s vervolgens met iedereen waarvan het denkt dat diegene de video interessant vindt.

Ook kunnen andere gebruikers er heel gemakkelijk een Remix van maken en een eigen draai geven aan de content. Dat kan allemaal met de beschikbare tools die Instagram aanbiedt.

De veranderen gelden ook min of meer voor openbaar gedeelde foto’s op het platform. In de komende weken is het mogelijk ook die content te remixen, mocht je dat willen doen.

Er bestaan wel uitzonderingen op de regel. Video’s die langer zijn dan vijftien minuten, worden nooit Reels. Ook neemt Instagram geen video’s mee die voor de veranderingen gepubliceerd zijn.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>