Twitch test nieuwe functie: zappen

Livestreamplatform Twitch test momenteel een nieuwe functie om kanalen extra ruimte te geven op het platform: gebruikers kunnen zappen.

Twitch noemt de optie Channel Switcher. Je zapt dan langs verschillende kanalen en krijgt een preview van de content te zien. Zo moet je bepalen of je dat kanaal leuk vindt of niet.

Tijdens het zappen zie je geen advertenties, overigens. In een onlangs geplaatste tweet van het bedrijf krijgt je een goede indruk te zien van wat je van de optie kunt verwachten.

Wat wil je kijken op Twitch?

Op moment van schrijven kan het best lastig zijn om te bepalen wat je wil gaan kijken op Twitch. Natuurlijk kun je je favo streamers opzoeken, maar wat als die niet online zijn?

Dan moet je door het gigantische aanbod videogames gaan scrollen, om te kijken of je favoriete games door een leuk persoon gestreamd wordt. Dat is een tijdrovend proces.

Dat moet dus gemakkelijker kunnen, moet het bedrijf gedacht hebben. En zodoende zijn we aangekomen bij een term en handeling uit de gloriedagen van kabeltelevisie.

De previews van de kanalen duren overigens maximaal zestig seconden. Daarna moet je of verdergaan met zappen of laten weten dat je dit kanaal of deze stream wel interessant vindt.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>