Google Chrome-wachtwoordmanager krijgt eendrachtig design

Google geeft de ingebouwde wachtwoordmanager van Google Chrome een update op zowel Android als desktops, zoals op bijvoorbeeld Windows.

Gebruikers van de dienst kunnen handmatig wachtwoorden toevoegen aan de verzameling opgeslagen passwords. Je hoeft dus niet meer te wachten op de vraag of Chrome het wachtwoord voor je op wil slaan.

Eerder waren er al hints gevonden naar deze functionaliteit. Maar Google maakt nu dus officieel bekend dat die naar alle platformen komt.

Eendrachtig design voor de manager

Daarnaast maakt de zoek- en advertentiegigant bekend dat de wachtwoordmanager van Google Chrome een eendrachtig design op desktop en Android krijgt. Android is het besturingssysteem dat draait op heel veel smartphones en tablets.

Het nieuwe ontwerp huisvest tevens een optie waarmee je wachtwoorden van eenzelfde website kunt groeperen. Verder krijgen Android-gebruikers toegang tot een gemakkelijker inlogscherm, waarmee Chrome automatisch de gegevens voor iemand invult.

Ook is het zo dat Google meer investeert in het controleren van je wachtwoorden, zodat je weet wanneer bepaalde gegevens gelekt zijn. Daaenaast gaat de browser wachtwoordloos inloggen ondersteunen; onder meer Apple werkt hier al aan voor de Safari-browser.

Tot slot is het zo dat gebruikers een snelkoppeling naar de wachtwoordmanager op het thuisscherm van een Android-apparaat kunnen plaatsen.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>