Op vakantie naar het buitenland? Zo surf je veilig op het internet

Gratis WiFi in hotels, cafés, op luchthavens en zelfs onderweg. Tegenwoordig hoef je ook op vakantie nergens meer zonder internet te zitten. Maar het gebruik van openbare WiFi-netwerken brengt de nodige risico’s met zich mee. Zo maakt het gebruik van publiek toegankelijke netwerken je een makkelijk doelwit voor hackers. Gelukkig kun je jouw laptop, tablet en smartphone eenvoudig beschermen tegen online dreigingen, zodat je overal vandaan veilig gebruik kunt maken van het internet.

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Bitdefender.

Waar moet je voor oppassen bij gebruik van internet in het buitenland? 
Wanneer je inlogt op een website of in een app worden je inloggegevens vanaf je digitale apparaat via het internet naar een server verzonden. Doe je dit via een draadloze verbinding, zoals een openbaar WiFi-netwerk, dan zendt jouw laptop, tablet of smartphone een signaal naar de router van dat netwerk. Hackers kunnen steeds makkelijker zonder al te veel technische kennis en met de juiste software toegang verkrijgen tot zo’n netwerk om jouw internetgedrag te volgen en toegang te krijgen tot je gegevens en accounts. 

Wat kun je doen om veilig gebruik te maken van internet in het buitenland?

 

Meer tips voor veilig internet in het buitenland

 

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>