Chrome op iOS beschermt beter tegen malafide sites

De iOS-versie van de Google Chrome-browser krijgt toegang tot een belangrijke functie, die reeds beschikbaar is op andere platformen.

Het gaat om een functie genaamd Enhanced Safe Browsing. Die functionaliteit binnen Chrome deelt de url van malafide websites met de servers van Google.

Die verzameling url’s komt dan in een database terecht van potentieel gevaarlijke websites, waardoor andere gebruikers een waarschuwing kunnen lezen wanneer ze zo’n site bezoeken.

Enhanced Safe Browsing naar iPhone en iPad

De functie is reeds beschikbaar op Android en desktop, maar komt later dit jaar ook naar iPhone en iPad toe. Dit gebeurt wanneer Apple de nieuwste versies van iOS en iPadOS vrijgeeft.

Daarnaast verbetert Google de ingebouwde vertaalfunctie van Google Chrome. Het taalmodel moet beter kunnen bepalen welke taal je wil vertalen, waardoor de vertalingen accurater worden.

De vertaaloptie gebruik je op het moment dat je een website in een vreemde taal bezoekt. Google Chrome zal dan vragen of de pagina(‘s) vertaald moet(en) worden.

Daarnaast is het zo dat je toegang krijgt tot belangrijke Chrome-functies (zoals je geschiedenis wissen of een privétab openen) door die opties simpelweg in de url-balk te typen.

Ook deze optie is reeds beschikbaar op desktop en Android. Daarnaast laat de startpagina de zoekbalk zien, evenals vaak bezochte websites en recent geopende tabbladen.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>