Firefox-versie 100 nu te downloaden

Mozilla kondigt aan dat gebruikers nu versie 100 van zijn browser Firefox kunnen downloaden. De update staat voornamelijk in het teken van videoverbeteringen.

Zo krijgen gebruikers toegang tot ondertiteling in de picture-in-picture-modus, hdr-ondersteuning voor video’s op macOS en ondersteuning voor AV1-ondersteuning op Windows (via hardware-acceleratie). Daarnaast is het zo dat de scrolbalken op Windows en Linux minder ruimte innemen.

Firefox is niet de eerste browser die versie 100 aantikt. Ongeveer een maand geleden deed Google hetzelfde met de Google Chrome-browser. Voorheen werd er gedacht dat versie 100 van deze browsers voor problemen zou zorgen, maar tot nu toe lijken de problemen mee te vallen.

Firefox 100 beschikbaar

Wanneer je Firefox 100 voor het eerst opstart, dan controleer het programma welke taal je systeem gebruikt. Mocht de taal van de browser en je besturingssysteem niet overeenkomen, dan vraagt de app of je de taal wil aanpassen. Dit zijn kleine, handige dingen, omdat niet iedereen graag de instellingen induikt of weet waar dergelijke instellingen te vinden zijn.

Verder kan Firefox 100 een spellingcontrole uitvoeren voor meerdere talen tegelijkertijd. Je kunt meerdere talen toevoegen door ze te selecteren uit het contextuele menu in het tekstveld. Voor een compleet overzicht van updates en functies, bekijk je de website van Mozilla.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>