Review: Razer Pro-serie

Razer is vooral bekend om zijn gameproducten, maar zet ook steeds meer in op producten voor het (thuis)kantoor. De nieuwe Razer Pro-serie is daar het bewijs van.

Deze reeks bestaat uit een Pro Type Ultra-toetsenbord, Pro Click Mini-muis en Pro Glide XXL-muismat. Wij hebben de producten niet alleen thuis, maar ook op de werkvloer getest, en daar blijkt met name de muis in de smaak te vallen. Die werkt heel soepel, gaat bij kantoordagen drie maanden mee op een batterij en maakt geen klik-geluid. De vredige stilte went verrassend snel. Het formaat van de muis zal echter niet iedereen aanspreken; hij is klein en daarom minder prettig voor wie grote handen heeft.

Mechanisch toetsenbord

Het toetsenbord werkt net als de muis draadloos via bluetooth of een 2,4GHz-usb-ontvanger in je computer. De witte toetsen kunnen verlicht worden via witte ledverlichting, die wij meer als blauwig omschrijven. Wij hebben dit uitgeschakeld om tot een accuduur van 23 werkdagen te komen; met verlichting is dat nog geen twee werkdagen. Opladen gaat via de usb-c-poort.

De mechanische toetsen (yellow, lineair en stil) hoor je duidelijk tijdens het tikken, al maken ze minder geluid dan een regulier mechanisch toetsenbord. Fijn, al kunnen we ons voorstellen dat collega’s een nog stiller toetsenbord prefereren. De toetsen tikken prettig weg en het toetsenbord ziet er zakelijk uit. Prettig is de zachte kunstleren polssteun die je los onder het toetsenbord kunt leggen.

Enorme muismat

Tot slot de Pro Glide XXL, inderdaad een XXL-muismat. Liefst 94 centimeter breed en 41 centimeter hoog, en daarom groot genoeg voor je toetsenbord, polssteun, muis en meer. De muismat is zacht, drie centimeter dik en laat de muis heel accuraat reageren. De grijzige kleur moet je ding zijn.

Conclusie

Comfortabele kantoorset is stil en prettig in gebruik.

Pluspunten

Stil, degelijk, kantooruitstraling.
Minpunten

Muis kan te klein zijn, mechanische toetsen niet voor iedereen.

Adviesprijs: € 35,- (muismat), € 90,- (muis), € 170,- (toetsenbord)

Voor meer informatie: www.razer.com

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>