Review: Logitech MX Keys Mini

Veel toetsenborden voor de computer zijn breed, vaak omdat er een numpad met aanvullende functietoetsen op de rechterzijkant zit. Kleinere toetsenborden die het numpad schrappen, zijn doorgaans scherp geprijsd, maar minder comfortabel in gebruik. Logitech zag hier een gat in de markt en introduceerde onlangs de MX Keys Mini.

Een toetsenbord dat qua ontwerp oogt als de MX Keys, maar aanzienlijk smaller is omdat hij het numpad achterwege laat. De pijltjestoetsen zijn onder de Enter- en Shift-knoppen geplaatst en groot genoeg.

Typgemak

Het toetsenbord voelt premium aan, beweegt niet op het bureau en bevat aanpasbare achtergrondverlichting. Handig, maar die verlichting drukt wel flink op de accuduur. Met verlichte toetsen houdt de accu het tien dagen vol, zonder een paar maanden. Opladen gaat vlot via de usb-c-poort en een oplaadkabel is meegeleverd.

De toetsen tikken prettig weg en maken weinig geluid. Fijn is dat de toetsen zelf niet klein zijn: wij konden meteen blind typen. Boven de rij met cijfertoetsen is nog een rij met functietoetsen geplaatst, onder andere voor het geluid en om van apparaat te wisselen. Het bluetooth-toetsenbord kan namelijk met drie apparaten tegelijk verbinden.

Prijs

Blijft over: de adviesprijs van 109 euro. Best een smak geld voor een toetsenbord. Wij zijn wel van mening dat een goed toetsenbord zichzelf terugverdient via het gebruiksgemak. Omdat wij de MX Keys Mini prettig in gebruik vinden en er nauwelijks waardige alternatieven voor dit kleine toetsenbord zijn, vinden we de prijs in orde.

Conclusie

Handzaam toetsenbord laat een goede indruk achter.

Pluspunten
Compact, typgemak, slimme functies.
Minpunten
Mist functietoetsen.

Adviesprijs: € 109,-

Voor meer informatie: www.logitech.com/nl-nl/products/keyboards/mx-keys-mini.html

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>