Probeer menu's met afgeronde hoeken in Chrome

Windows 11 kenmerkt zich door menu’s met ronde hoeken en die stijl is ook in de maak voor de Chrome-browser. Je kunt de vernieuwde interface nu alvast uitproberen en dat werkt ook op Windows 10. We leggen uit hoe.

Het betreft nu nog een experimentele functie die in te schakelen is vanaf Chrome-versie 96. Weet je niet zeker of je browser up-to-date is, ga dan naar chrome://settings/help om de meest recente versie automatisch te downloaden. Momenteel is dat versie 96.

Ga nu naar chrome://flags/#win11-style-menus om de optie Windows 11 Style Menus te zien. Kies hier voor Enabled als je al op Windows 11 zit, of Enabled – All Windows Versions als je nog Windors 10 draait. Klik op Relaunch om je keuze door te voeren.

Verschillen

Op Windows 10 gelden de ronde hoeken alleen voor de menu’s binnen de browser en dus niet voor de hoeken van het browservenster zelf. Dat blijft aan Windows 11 voorbehouden, waar het mooi aansluit op de nieuwe huisstijl van het besturingssysteem. Maar zo kun je er op Windows 10 toch ook een beetje van proeven.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>