Review: Oppo Reno 6

Oppo heeft onlangs twee nieuwe smartphones uitgebracht, de Reno 6 en 6 Pro. Wij hebben de Reno 6 getest; een middenklasse toestel dat er qua ontwerp uitspringt met zijn strakke behuizing en matte achterkant.

Het 6,43inch-scherm weet minder te imponeren. De verversingssnelheid is met 90 Hz namelijk lager dan de gebruikelijke 120 Hz in dit prijssegment, waardoor het beeld minder soepel oogt. De Full-HD-resolutie levert wel scherp beeld en het oledscherm toont mooie kleuren.

Eenvoudige specificaties

Het struikelpunt van de Reno 6 is de specificaties. Oppo stopt opvallend veel werkgeheugen (8 GB) in de smartphone, gek genoeg met een eenvoudige processor. Daarom is de Reno 6 langzamer dan de concurrentie. De camera’s op de achterkant vallen ook wat tegen, met name door de lagere resoluties. Oppo’s focus op softwarematige foto- en videostanden is leuk, maar de fotokwaliteit is niet meer dan gemiddeld. En hoewel het fijn is dat de accu van de smartphone in slechts een half uur oplaadt, hadden we liever een betere accuduur gezien. De Reno 6 houdt het namelijk niet langer dan een dag vol, waardoor elke ochtend opladen noodzakelijk is.

Drie jaar updates

Oppo levert de smartphone met Android 11 en belooft twee updates, naar versies 13 en 14. Beveiligingsupdates verschijnen eens per kwartaal tot de herfst van 2024. Het updatebeleid is hiermee vergelijkbaar met de concurrentie. De drukkere ColorOS-softwareschil van Oppo kan even wennen zijn. Onder de streep vinden we de Oppo Reno 6 een prima smartphone, maar bieden even dure toestellen een betere gebruikservaring.

Conclusie

Aardige smartphone blinkt niet uit en is simpelweg te duur.

Pluspunten
Ontwerp, snellaadfunctie.
Minpunten
Te duur, niet de snelste, simpele camera’s.

Adviesprijs: € 499,-

Voor meer informatie: www.oppo.com/nl/smartphones/series-reno/reno6-5g

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>