Unieke iPhone met usb-c voor 86.000 dollar verkocht

Apple wil er zelf nog steeds niet aan, dus bouwde een Zwitsere ingenieur onlangs zijn eigen iPhone met usb-c-aansluiting. Dat daar bij meer iPhone-liefhebbers behoefte aan is, blijkt wel nu het unieke toestel voor 86.000 dollar van eigenaar is gewisseld.

Techneut Ken Pillonel bouwde zijn iPhone X om tot usb-c-iPhone, door de lightning-aansluiting te verwisselen voor een usb-c-poort. Het hele proces documenteerde hij voor een YouTube-video en de technische details en verdere instructies deelde hij op Github, zodat in theorie iedereen het kunstje na kan doen. Het resultaat werd op eBay gezet en daar liepen de biedingen snel hoog op. 

Het eerste bod betrof 3.500 dollar, ongeveer het viervoudige van wat een iPhone X nieuw kost. Voor het winnende bod mag de nieuwe eigenaar ook een half uurtje telefonisch contact opnemen met de maker van de iPhone, om over het project te kletsen. Hoewel de usb-poort volledig werkt om op te laden en bestanden uit te wisselen, raadt Pillonel af het toestel daadwerkelijk te gebruiken.

Verplichting

Apple rust telkens meer van zijn apparaten uit met usb-c-poorten. Maar naast MacBooks en iPads zijn de iPhones nog altijd niet aan de beurt geweest. Daar blijft het bedrijf voorlopig vasthouden aan een lightning-ingang. Hoe lang dat nog duurt is de vraag. Vanaf 2024 zijn smartphonefabrikanten in Europa verplicht om hun toestellen met een usb-c-poort uit te rusten.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>