Review: AOC C27G2ZE/BK

De AOC C27G2ZE is een monitor voor gamers en wil zich onderscheiden met zijn prijs-kwaliteitverhouding. Op papier biedt de 249 euro kostende monitor dezelfde specificaties als modellen die inderdaad tientallen euro’s meer kosten. Genoeg reden om de monitor eens aan de tand te voelen met games, maar ook kantoorwerkzaamheden.

Het apparaat wordt netjes geleverd met HDMI- en DisplayPort-kabels en is eenvoudig in elkaar te zetten. Het rood-zwarte-ontwerp geeft de monitor een echte game-uitstraling. We missen wel luidsprekers en de mogelijkheid om het scherm in hoogte te verstellen. Duurdere monitors hebben en kunnen dit wel.

Snelle games

AOC richt deze monitor op gamers en dat is terug te zien in de schermeigenschappen. Het 27inch-scherm heeft een bijzonder hoge verversingssnelheid van liefst 240 Hz en ververst het beeld dus vaker per seconde dan een standaard 60Hz- of vlotte 144Hz-monitor. De hogere verversingssnelheid is vooral handig bij games waarin een snelle reactietijd belangrijk is. De lage vertragingstijd van 1 milliseconde helpt hierbij, al zien we die ook op veel concurrerende monitors. De AOC-monitor ondersteunt de FreeSync-technologie van AMD, die alleen werkt op computers met een AMD-videokaart. Het gebogen scherm geeft de AOC-monitor een modern uiterlijk. De kleurweergave voldoet aan de verwachtingen.

Full HD

Een aandachtspunt is de schermresolutie van deze AOC-monitor. Met Full HD (1920 x 1080 pixels) oogt het beeld scherp genoeg voor moderne games en kantoorprogramma’s, maar het kan zeker scherper. Er zijn namelijk genoeg (game)monitors met een QHD-display, dat 2560 x 1440 pixels toont. Al zijn deze schermen wel wat duurder dan het AOC-model. Als je wilt gamen en/of werken in een hogere resolutie, zouden wij je aanraden hier eenmalig een paar tientjes meer in te investeren.

Conclusie

Complete monitor die zich richt op liefhebbers van snelle games.

Pluspunten
Prijs-kwaliteitverhouding, geschikt voor snelle games.
Minpunten
Niet in hoogte verstelbaar, geen luidsprekers.

Adviesprijs: € 250,-

Voor meer informatie: https://eu.aoc.com/en/gaming/products/monitors/c27g2ze-bk

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>