Einde in zicht voor OneDrive-app op Windows 7 en 8

Vanaf maart 2022 stopt Microsoft met de ondersteuning van zijn OneDrive-app voor Windows 7 en Windows 8/8.1. Het is dan op deze verouderde besturingssystemen niet meer mogelijk om desktopbestanden automatisch met de cloud te synchroniseren.

OneDrive is sinds Windows 8.1 een standaard onderdeel van Windows, ook ingebouwd in Windows 10 en Windows 11. Voor Windows 7 en Windows 8 bestaat er een losse desktop-versie, die handmatig te installeren is.

Bestanden die je de OneDrive-map plaatst, worden ook in de cloud bewaard. Wijzigingen worden automatisch gesynchroniseerd, zodat je altijd de meest recente versies van je bestanden bij de hand hebt. Die functionaliteit stopt echter op 1 maart 2022.

Oplossing

Het uploaden van bestanden naar OneDrive kan vanaf die datum nog steeds, maar alleen via de webversie. Heb je liever dat de back-ups automatisch plaatsvinden, dan raadt Microsoft een upgrade naar Windows 10 of Windows 11 aan.

Uitzondering op de regel geldt er voor zakelijke Microsoft-accounts (werk en school). Daarmee werkt de OneDrive-app voor Windows 7 en 8.1 nog als vanouds tot 10 januari 2023, de datum waarop beide besturingssystemen zelf ook het einde van hun levencyclus bereiken.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>