Review: Hama usb-c-dockingstation

Heb je een laptop met een usb-c-aansluiting, dan is de usb-c-dockingstation met notebookstand van Hama een interessante gadget.

Het is namelijk een dockingstation dat tegelijk functioneert als houder en je laptop daardoor in een prettigere kijkpositie plaatst. De kabels van de randapparatuur werk je netjes in de houder weg, waardoor het geheel er strak uitziet.

Aansluitingen

Het dockingstation bevat lekker veel poorten. Vier keer usb-a, twee keer HDMI, twee keer usb-c (inclusief de mogelijkheid om een geschikte laptop op te laden), één keer microSD-slot, één keer SD-slot, één keer audiopoort, één keer VGA en één ethernetpoort die een snelheid van 1 Gbit/s ondersteunt. Handig is dat het dockingstation Multi Stream Transport op Windows-computers ondersteunt, zodat je drie schermen tegelijk kunt gebruiken. De aansluitingen werken allemaal naar behoren, al zijn de usb-poorten op de zijkanten van het dockingstation minder goed op de tast te vinden. De kijkhoogte van de schuin gepositioneerde laptop is prettig.

Formaat laptop

Het voornaamste aandachtspunt is dat het dockingstation vooral goed uit de verf komt met een kleinere, dunnere laptop. Als je een grote, zware of dikke laptop in de houder plaatst, zakt hij naar beneden en zijn de aansluitingen op de voor- en zijkant niet tot nauwelijks meer te gebruiken. Je moet de laptop dan telkens optillen en dat is vervelend. Helaas is het lastig om op afstand aan te geven of jouw laptop geschikt is voor het dockingstation.

Conclusie

Dockingstation én houder, alleen geschikt voor kleinere laptops met een multifunctionele usb-c-poort.

Pluspunten

Veel aansluitingen, laptophouder.
Minpunten

Niet ideaal voor alle laptops.

Adviesprijs: € 129,-

Voor meer informatie: https://nl.hama.com

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>