Review: Nokia XR20

Oude Nokia-telefoons waren praktisch onverwoestbaar, maar de Nokia-smartphones van de afgelopen jaren lopen – net als de concurrentie – sneller schade op. Van een val op straat tot krassen door je sleutelbos of een plons in het water. Voor de nieuwe Nokia XR20 zijn zulke ongelukjes geen probleem.

Deze 499 euro kostende smartphone heeft een stevig ontwerp en kan daarom tegen een val van ooghoogte. Ook is het toestel water- en stofdicht en kiest Nokia voor een extra stevig scherm om beschadigingen te voorkomen. Daar gelooft het merk zo sterk in, dat het de reparatiekosten op zich neemt als het scherm in het eerste jaar toch stuk gaat.

Specificaties

Op de telefoon zelf geeft Nokia drie jaar garantie: prettig. Het robuuste ontwerp heeft wel zijn weerslag op de gebruikservaring: de Nokia XR20 is met 248 gram de zwaarste smartphone die je kunt kopen en voelt lomp aan.

De specificaties zijn prima, maar niet opvallend. De smartphone maakt aardige foto’s, gaat anderhalve dag mee op een acculading en kan draadloos en via de usb-c-poort opladen. Het instapmodel heeft relatief weinig werkgeheugen en opslagruimte (4 GB en 64 GB).

Lang updates

Positiever is Nokia’s softwarebeleid. De XR20 draait nu op Android 11 zonder aanpassingen van Nokia. De fabrikant garandeert vier jaar lang elke maand een beveiligingsupdate en belooft ook drie jaar Android-updates. Alleen veel duurdere smartphones van Samsung, OnePlus en Apple (iPhone met iOS) krijgen ook zo lang updates. Nokia’s focus op langdurige updates maakt de XR20 ook erg interessant voor het bedrijfsleven. Houd er wel rekening mee dat de smartphone zonder oplaadadapter komt om het milieu te sparen.

Conclusie

Stevige smartphone onderscheidt zich met updatebeleid en garanties.

Pluspunten
Updatebeleid, stevig ontwerp, lange garantie.
Minpunten
Lomp, eenvoudigere specificaties.

Adviesprijs: € 499,-

Voor meer informatie: www.nokia.com/phones/nl_nl/nokia-xr-20?sku=VMA750G9FI1LV0

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>