Review: ACT AC7046

Als je een laptop met een usb-c-poort hebt, kun je die via één kabel aansluiten op een dockingstation met allerlei aansluitingen. Met een dockingstation vermijd je gedoe met te weinig aansluitingen en verloopstukjes op je laptop. Controleer wel even of de usb-c-poort op je laptop behalve voor usb-apparatuur ook geschikt is voor het opladen en doorgeven van beeldsignaal.

De ACT AC7046 hoort met 199 euro bij de duurdere dockingstations. Daar krijg je wel veel aansluitingen voor terug, waaronder twee keer DisplayPort 1.4 en een HDMI 1.4-aansluiting. Het dock heeft ook een gigabit-netwerkaansluiting, een sd-kaartlezer en usb-c- en usb-a-poorten. Die zijn van het type usb gen1 en niet het snellere gen2. Gezien de prijs had dat wel gemogen.

Wat we ook missen is een bij het dockingstation meegeleverde lader om je laptop daadwerkelijk op te laden. Nu moet je je eigen lader op het dockingstation aansluiten en dat komt nogal simpel over.

Conclusie

Uitgebreid dockingstation mist twee functies die we graag hadden gezien.

Adviesprijs: € 199,-

Voor meer informatie: www.act-connectivity.com

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>