Review: R-Go Compact Break

Het Nederlandse bedrijf R-Go Tools verkoopt onder andere ergonomische toetsenborden, waar de Compact Break er een van is. Dit compacte toetsenbord (28,5 × 13,9 centimeter) moet voorkomen dat je met je arm naar je muis reikt, want dat reiken is slecht voor je spieren.

En inderdaad: met de Compact Break kun je je arm recht houden.

Het toetsenbord zelf werkt via een lange usb-c-kabel met opzetstukje naar usb-a voor oudere computers. Vanwege het smalle ontwerp is een numpad weggelaten. Je kunt een los numpad via een extra usb-kabel aansluiten. Boven in het toetsenbord kan het R-Go-logo oplichten als het tijd is voor een computerpauze. De toetsen maken een klik-geluid en bieden genoeg feedback.

Opvallend: de twee toetsenborden die wij ontvingen, hebben last van meerdere hangende toetsen. R-Go Tools zegt duizenden toetsenborden verkocht te hebben zonder deze klacht gehoord te hebben. Het bedrijf garandeert dat je het toetsenbord bij een defect kosteloos kunt omruilen.

Conclusie

Compact ergonomisch toetsenbord is het overwegen waard, met een kanttekening.

Adviesprijs: € 60,-

Voor meer informatie: www.r-go-tools.nl/producten/ergonomische-toetsenborden/r-go-compact-break/qwerty-us-zwart-bedraad

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>