Review: Sony Xperia 10 III

Sony verkoopt nog maar weinig smartphones en hoopt op hernieuwd succes met de Xperia 10 III van 429 euro. Het toestel valt op vanwege zijn relatief handzame formaat van 15,4 × 6,8 × 0,83 centimeter en lage gewicht van 169 gram.

Sony verkoopt nog maar weinig smartphones en hoopt op hernieuwd succes met de Xperia 10 III van 429 euro. Het toestel valt op vanwege zijn relatief handzame formaat van 15,4 × 6,8 × 0,83 centimeter en lage gewicht van 169 gram.

Je kunt deze smartphone prima met één hand gebruiken. Ook prettig is dat de Xperia 10 III water- en stofdicht is, wat niet gebruikelijk is in dit prijssegment. De smartphone voelt stevig aan en heeft een mooi 6inch-oledscherm met scherpe Full-HD-resolutie. Het scherm kan helaas niet zo fel.

Specificaties

Hoewel de Xperia 10 III snel genoeg is voor populaire apps, zijn er in deze prijsklasse zeker snellere toestellen te koop. Sony scoort ook een minpunt door een zeer trage 7,5watt-oplaadadapter mee te leveren. Opladen duurt daarom uren.

De drie camera’s van de smartphone laten een betere indruk achter, ook in het donker. Ook de accuduur is dik in orde: anderhalf tot twee dagen gebruik is goed mogelijk. De Xperia 10 III ondersteunt 5G-internet en heeft veel werk- en opslaggeheugen (6 GB en 128 GB).

Updates

Het updatebeleid van Sony kan en moet beter. De Xperia 10 III krijgt maar twee jaar versie- en beveiligingsupdates, waar merken als OnePlus, Nokia en Oppo dat drie jaar doen. Samsung garandeert zelfs vier jaar updates. Sony’s softwareschil over Android 11 heen is opgeruimd en je bepaalt grotendeels zelf of je extra, aangeraden apps wil installeren of niet. Enkel Facebook en LinkedIn zijn standaard geïnstalleerd en helaas niet te verwijderen.

Conclusie

Smartphone met duidelijke plussen en minnen is voor select publiek.

Pluspunten

Water- en stofdicht, handzaam, accuduur.
Minpunten

Langzamer, updatebeleid, trage oplader.

Adviesprijs: € 429,-

Voor meer informatie: hwww.sony.nl/electronics/smartphones/xperia-10m3

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>