Review: Apple iMac 24 inch (2021)

Na jaren heeft Apple eindelijk de iMac vernieuwd. De all-in-one (monitor met geïntegreerde computer) heeft een radicaal ander ontwerp, een verbeterd scherm en draait op Apples eerste zelfontworpen processor.

Het apparaat blijft – zoals het Apple beaamt – prijzig. Het goedkoopste model kost 1449 euro en heeft een werkgeheugen van 8 GB en een ssd van 256 GB. Een paar honderd euro meer levert een uitvoering met meer usb-poorten, ondersteuning voor gigabit-ethernet en een draadloos toetsenbord met geïntegreerde vingerafdrukscanner op.

Ontwerp

Apple levert een knap staaltje techniek af. De iMac is verbluffend dun, staat op een smalle voet en is te koop in zeven opvallende kleuren. Het 24inch-scherm oogt kraakhelder, kleurrijk en haarscherp dankzij de 4.5K-resolutie. Ook prettig zijn de goede Full-HD-webcam in de bovenste schermrand, de duidelijke microfoons en de prima luidsprekers. Een model met groter schermformaat zou pas volgend jaar verschijnen.

Razendsnel

De iMac heeft minimaal 8 GB en maximaal 16 GB werkgeheugen en een ssd van 256 GB, 521 GB, 1 TB of 2 TB. Daar betaal je meerprijzen van honderden euro’s voor. Zelf componenten vervangen is niet mogelijk. De computer is zoals verwacht erg snel. Dat is te danken aan de krachtige Apple Silicon M1-processor. Die zit ook in de nieuwste MacBooks en is sneller dan concurrerende processors van Intel en AMD. De iMac is relatief stil en blijft koel aanvoelen. Het is jammer dat de computer over weinig aansluitingen beschikt. De iMac draait op het gebruiksvriendelijke macOS en krijgt jarenlang updates.

Conclusie

Vernieuwende all-in-one laat een goede indruk achter, maar is duur.

Pluspunten
Scherm, processor, webcam, stevig ontwerp.
Minpunten
Weinig aansluitingen, niet in hoogte verstelbaar.

Adviesprijs: vanaf € 1449,-

Voor meer informatie: www.apple.com/nl/imac-24

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>