Samsung noemt Apples patentclaim ‘schromelijk overdreven’

Foto:  Bloomberg

Dat zei het Zuid-Koreaanse bedrijf dinsdag in zijn openingsstatement in de patentrechtzaak waarin Apple en Samsung zijn verwikkeld, meldt Recode.

Apple wil 2 miljard dollar van Samsung wegens inbreuk op vijf patenten. Volgens Samsung schendt Apple op zijn beurt twee van Samsungs patenten.

“Ik zal aan jullie bewijzen dat dat bedrag schromelijke overdreven is en een belediging voor jullie intelligentie”, aldus de advocaat van Samsung, John Quinn, tegenover de jury. De advocaat merkte daarnaast op dat vier van de vijf patenten die worden behandeld, nieteens door Apple zelf worden gebruikt.

Apple is een fantastisch bedrijf, zei Quinn verder, maar is inmiddels volgens hem in veel gevallen op softwaregebied ingehaald. “Het is een aanval op Android. Apple wil in de rechtzaal winnen wat het in de winkel heeft verloren,” aldus Samsungs advocaat.

Apple vs Samsung: Patentoorlog gaat tweede ronde in

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>