‘iPhone 6 met 5,5 inch-scherm nu al vertraagd’

Foto:  Getty Images

Dat laten anonieme bronnen weten aan het doorgaans goed ingelichte Reuters.

De bronnen bevestigen eerdere geruchten dat Apple dit jaar een iPhone met een 4,7 inch-scherm en een iPhone met een 5,5 inch-scherm zal uitbrengen. Beiden fors groter dan de 4 inch iPhone 5S. Maandagavond lekten al de eerste foto’s uit van wat de iPhone 6 moet zijn.

Naar verluidt begint de massaproductie van de 4,7 inch-schermen in mei waardoor een lancering rond september mogelijk moet zijn.


5,5 inch


De 5,5 inch-variant zou echter al vertraging hebben opgelopen, zo melden de bronnen. Problemen met de in-cell schermtechnologie op het 5,5 inch-formaat zouden de oorzaak zijn. Deze technologie, die al langer door Apple en anderen wordt gebruikt, zorgt ervoor dat het scherm een stukje dunner kan worden.

De massaproductie van de grotere iPhone begint daardoor maanden later waardoor de telefoon mogelijk pas in 2015 verkrijgbaar zal zijn. Reuters was vorig jaar een van de eersten die wist te melden dat Apple werkt aan iPhones met grotere schermen.

De schermen worden naar verluidt geproduceerd door Japan Display, Sharp en LG Display.

iPhone 6: Alle geruchten over de grotere iPhone op een rij

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>