Review: Motorola Moto G9 Plus

De Motorola Moto G9 Plus is een populaire en betaalbare Android-smartphone die vooral opvalt door zijn formaat.

Het is een van de grootste en zwaarste toestellen die u op dit moment kunt kopen (223 gram). Dat komt door de grote accu en het enorme 6,8inch-scherm. Het is daardoor moeilijk om de Moto G9 Plus met één hand te bedienen of op te bergen in een strakke broekzak.

Het reusachtige scherm leent zich wel goed voor het typen met twee handen en het bekijken van apps, foto’s en films. Door de full-hd-resolutie oogt het beeld scherp. Het lcd-scherm is alleen niet bijzonder goed afgesteld en de maximale helderheid is daardoor lager dan normaal.

Specificaties

Het toestel heeft een rappe processor, genoeg opslaggeheugen (128 GB) en ruimte voor twee simkaarten. De grote 5000 mAh-accu gaat zeker twee dagen mee. In de doos zit een krachtige 30 watt usb-c-oplader. Die laadt de smartphone in anderhalf uur op.

De vier camera’s op de achterkant zijn indrukwekkend, maar in de praktijk vallen de foto- en videokwaliteit tegen. Beelden zien er snel grauw, flets en onscherp uit. De foto’s zijn goed genoeg voor sociale media, maar voor deze prijs zijn er smartphones met betere camera’s te koop.

Updatebeleid

De software is een pijnpunt. Motorola levert de smartphone met een nauwelijks aangepaste Android 10-versie (wat fijn is), maar laat het afweten met updates. Er is bekendgemaakt dat de Moto G9 Plus ‘begin 2021’ Android 11 krijgt. Die softwareversie is al sinds september beschikbaar. Ook matig is dat Motorola geen Android 12-update belooft, terwijl veel concurrerende smartphones die update wel krijgen. Motorola stelt ook minder vaak en voor slechts twee jaar beveiligingsupdates beschikbaar.

Conclusie

Grote smartphone doet veel goed, maar laat ook steken vallen.

Pluspunten
Groot scherm, software-ervaring, snelladen.
Minpunten
Camera’s, updatebeleid, schermkwaliteit.

Adviesprijs: € 269,-

Voor meer informatie: www.motorola.com/nl/smartphones-moto-g-plus-gen-9/p

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>