Microsoft vervangt Edge-brower ook in oude Windows 10-versies

Wie nog niet de meest recente onderdelenupdate voor Windows 10 heeft geïnstalleerd, krijgt in april toch de nieuwe Edge-browser op zijn systeem. Microsoft wisselt vanaf 13 april de browsers om middels een beveiligingsupdate.

Is jouw Windows 10-systeem helemaal up-to-date, dan ga je daar niks van merken. De nieuwe Edge-browser staat dan namelijk al op je pc dankzij de oktober-update van vorig jaar. De meeste Windows 10-gebruikers zijn echter nog niet zover, blijkt uit data van AdDuplex.

De meeste mensen zitten nog op de mei-update van 2020 (40 procent) en de oktober 2019-update (31 procent), mogelijk omdat de installatie van deze onderdelenupdates tot wel een jaar is uit te stellen. Onderstaande cijfers zijn vorige maand nog gemeten.

Veiligheidsrisico

Die keuze is natuurlijk fijn, maar het betekent ook dat de meeste Windows 10-pc’s nu nog de oorspronkelijke versie van de Edge-browser aan boord hebben. Dit terwijl de ondersteuning ervoor al op 9 maart aanstaande stopt. De inmiddels tot Edge Legacy omgedoopte browser vormt op deze systemen daarna een veiligheidsrisico.

Reden dus voor Microsoft om de nieuwe Edge-browser via een andere route alsnog binnen te sluizen. Deze draait op een stabielere, veiligere browserengine en is door velen positief ontvangen. Zeer geregeld komen er nieuwe updates voor uit, waaronder sinds kort een ingebouwde wachtwoordmanager. Probeer het zeker eens uit!

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>