Huawei maakt fors meer winst in 2013

Foto:  ANP

De omzet steeg met 8,5 procent naar 239 miljard yuan (28 miljard euro) terwijl de nettowinst met maar liefst 34,4 procent omhoog ging naar 21 miljard yuan (2,5 miljard euro).

Het bedrijf, dat niet beursgenoteerd is, maakte maandag zijn jaarcijfers bekend. De netwerktechnologie van Huawei, die overal ter wereld wordt gebruikt door mobiele providers, is nog steeds goed voor het merendeel van de omzet.

Huawei verdiende 166,5 miljard yuan (19,5 miljard euro) aan zijn netwerktak. De consumententak, die onder meer smartphones en tablets maakt, groeide met 17,8 procent tot 57 miljard yuan (6,7 miljard euro). Bijna tweederde van de omzet van Huawei wordt buiten China behaald.

Het bedrijf zegt de wereldwijde uitrol van 4G-netwerken en de groei van de smartphonemarkt te zien als belangrijke kansen voor 2014. Huawei is een van de grootste smartphoneverkopers in China, maar buiten dat land valt het marktaandeel nog in het niet bij grote concurrenten als Samsung en Apple.

Hoe-ah-wie? Alles over de Chinese smartphonefabrikant Huawei

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>