Review: Ring Alarm

Als u uw huis wilt beveiligen met een slimme alarmset, kunt u sinds kort ook terecht bij Ring (van Amazon). Het Ring Alarm-systeem kost 299 euro en bestaat uit een basisstation, een bedieningspaneel, een setje contactsensoren, een bewegingssensor en een signaalversterker. De contactsensoren zijn bedoeld voor een raam of deur, terwijl de bewegingssensor een hele ruimte kan monitoren.

Een mooie start, maar als u meer kamers wilt beveiligen, moet u aanvullende contact- en bewegingssensoren kopen van respectievelijk 35 en 50 euro per stuk.

Alarm en abonnement

Het systeem is eenvoudig te installeren via de Ring-app. Het bedieningspaneel heeft een accu, maar werkt het handigst via het stopcontact. Als u het huis verlaat of binnenkomt, voert u uw pincode in om het systeem aan- of uit te zetten. Dit kan ook via de app. Het basisstation heeft een 85 decibel (!) luidspreker die als sirene functioneert als er ongenode gasten binnenkomen terwijl u niet thuis bent. Uiteraard stuurt de app een seintje.

Als u een maandelijks Ring Protect-abonnement afsluit, kan Ring Alarm eveneens aangewezen contactpersonen en/of de Ring-alarmcentrale bellen. Met dit abonnement – van tien euro per maand – schakelt het basisstation ook zijn ingebouwde internetverbinding aan, waardoor het systeem blijft werken bij een stroom- of internetstoring.

Gebruiksgemak

Wij hebben Ring Alarm een maand getest in ons thuiskantoor en zijn vooral enthousiast over het gebruiksgemak en de accuraatheid. De contact- en bewegingssensoren werken snel, het bedieningspaneel werkt precies zoals verwacht en de app is erg gebruiksvriendelijk. Ook prettig is dat het alarmsysteem goed samenwerkt met andere Ring-apparatuur, bijvoorbeeld de videodeurbel.

Ons voornaamste kritiekpunt is dat het systeem prijzig kan worden als u meer sensoren en Ring Protect neemt.

Conclusie

Gebruiksvriendelijk alarmsysteem is een aanrader, maar kan prijzig worden.

Pluspunten

Gebruiksgemak, app, mogelijkheden.
Minpunten

Abonnement vereist voor alle functies.

Adviesprijs: vanaf € 299,–

Voor meer informatie: https://nl-nl.ring.com/products/alarm-security-5-piece-kit

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>