Veiliger en met minder angst online

Internet is sowieso al van grote waarde, maar zeker in deze tijd waarin we fysiek afstand van elkaar moeten houden, heeft het directe invloed op de kwaliteit van leven. Denk bijvoorbeeld aan het contact met (klein)kinderen en familie door middel van videobellen, en aan online bankieren. Hoewel het niet zo lang geleden nog niet als voordeel bestempeld zou worden, zorgt internet ervoor dat je je huis voorlopig niet uit hoeft, zeker als je waakt voor je gezondheid. Het enige nadeel is dat er online natuurlijk ook heel veel gevaren loeren.

#brandedcontent – Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Norton.

Je heb het ongetwijfeld met regelmaat voorbij zien komen in kranten en nieuwsprogramma’s: cybercriminelen zijn actiever dan ooit en doen hun uiterste beste om je te bestelen, of dat nu om je gegevens gaat of om geld. Geen prettige gedachte, maar zoals een paraplu ervoor zorgt dat je niet bang hoeft te zijn voor de regen, zorgt goede beveiligingssoftware ervoor dat je gewoon veilig online kunt.


Dat is precies de gedachte waarmee Norton 360 is ontwikkeld, een uitgebreid beveiligingspakket om je online beter te beschermen. Norton houdt 24 uur per dag online bedreigingen van over de hele wereld in de gaten om je apparaten zo goed mogelijk te beschermen tegen virussen, malware, spyware en ransomware. Daarnaast houdt de Norton Slimme Firewall toezicht op het netwerkverkeer dat je computer verzendt en ontvangt wanneer je verbonden bent met het internet. Bovendien blokkeert het verdacht verkeer zo veel mogelijk. Hiermee bescherm je de persoonlijke bestanden en gegevens op je apparaat tegen schadelijke aanvallen en nieuwsgierige ogen, waardoor het gebruik van je apparaat een stuk veiliger wordt.

Webcam

De huidige situatie heeft ervoor gezorgd dat videobellen populairder is dan ooit, zowel zakelijk als privé. Zeker dat laatste is niet zo vreemd. Als je je (klein)kinderen of andere leden van je familie en vrienden niet fysiek kunt zien, is elkaar zien via de webcam natuurlijk een heel mooi alternatief. Cybercriminelen houden echter ook van webcams. Ze kunnen je webcam en microfoon hacken en meekijken en -luisteren met wat je doet, met alle gevolgen van dien. Norton 360 zorgt ervoor dat zij nauwelijks tot geen toegang kunnen krijgen tot je webcam, zodat je ook na het videogesprek je veiliger voelt zonder bespioneerd te worden.

Veilig betalen

Dat we al onze rekeningen online kunnen betalen is fantastisch, maar ook hier schuilt gevaar. Criminelen kunnen je onopgemerkt omleiden naar sites die precies lijken op die van je bank. Via dergelijke nepsites krijgen de criminelen toegang tot je rekening(en), die ze vervolgens kunnen plunderen. Norton 360 biedt bescherming tegen dit soort praktijken en biedt je daarnaast een vpn (virtual private network). Dit is een technologie die je gegevens beschermt en je online privacy waarborgt bij gebruik van een openbaar of gedeeld wifi-netwerk.

Cloud-backup

Waarschijnlijk heb je heel wat bestanden op je pc staan die waardevol voor je zijn. Denk bijvoorbeeld aan belangrijke gegevens over je verzekeringen, je financiële zaken, maar ook foto’s van de familie. Je moet er toch niet aan denken dat je die allemaal kwijt zou zijn als er wordt ingebroken of wanneer de computer wordt getroffen door een ransomware-aanval. Dit is een relatief nieuw soort cybercriminaliteit waarbij alle bestanden op je harde schijf worden versleuteld, zodat je er niets meer mee kunt. Door een flinke geldsom te betalen zou je volgens de hackers de gegijzelde bestanden terug kunnen krijgen. Maar of dat ook echt gebeurt, is altijd maar de vraag. Bovendien leer je criminelen op die manier dat er bij jou iets te halen valt. De oplossing? Al je bestanden bewaren in de cloud. Zo heb je altijd en overal toegang en als er iets misgaat ben je geen enkel bestand kwijt.

Verschillende varianten

Dit en nog veel meer oplossingen, zoals wachtwoordbeheer, een firewall voor pc en Mac en de 100% Virus Protection Promise maken Norton 360 het ideale pakket om met een gerust hart online te gaan. Een abonnement op Norton 360 is verkrijgbaar in verschillende varianten.


Een abonnement op Norton 360 Standard biedt bescherming voor één pc, Mac, smartphone en/of tablet en biedt je daarnaast 10 gigabyte opslagcapaciteit voor Cloud-backup. Tijdelijk betaal je voor dit abonnement geen 69,99 euro, maar slechts 29,99 euro voor het eerste jaar. Beveilig je online situatie vandaag nog en bekijk het Standaard-abonnement of een van de andere abonnementen of producten van Norton 360.

Voorwaarden van toepassing, zie abonnementsvoorwaarden. Niemand kan cybercriminaliteit helemaal voorkomen.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>