Review: Oppo Find X2 Neo

Oppo wint aan populariteit in Nederland. De fabrikant zet groots in op 5G-internet, dat sinds de zomer beschikbaar is. De recente Find X2 Neo-smartphone ondersteunt dan ook 5G en valt verder op door zijn luxe, glazen ontwerp en gebogen scherm.

Dat oledscherm oogt fraai en vloeiend, mede dankzij de hoge verversingssnelheid van 90 Hz. Toch weet de Find X2 Neo op andere belangrijke punten minder te imponeren. De gebruikte Snapdragon 765G-processor zit ook in smartphones die honderden euro’s minder kosten en functies als draadloos opladen en wifi 802.11ax (wifi 6) ontbreken. Het werkgeheugen is met 12 GB op zijn beurt overdreven groot. Wij hadden andere technische keuzes gemaakt. Oppo’s ColorOS-softwareschil over Android is ingrijpend en daarom flink wennen. Jammer is dat de fabrikant twee jaar updates garandeert, terwijl merken als Samsung en OnePlus dit drie jaar doen.

De Find X2 Neo is een prima smartphone, maar voor 719 euro kunt u betere modellen kopen.

Conclusie

Goede smartphone mist specificaties die gebruikelijk zijn in deze prijsklasse.

Adviesprijs: € 719,-

Voor meer informatie: www.oppo.com/nl/smartphone-find-x2-neo

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>