Review: Huawei MateBook D 15

Er verschijnen steeds meer laptops met een processor van AMD in plaats van Intel. De Huawei MateBook D 15 bewijst dat dit goed kan uitpakken.

De laptop gebruikt een AMD Ryzen 5 3500U-processor met 8 GB werkgeheugen en is lekker vlot. Vergelijk de prestaties met een moderne Intel Core i5-processor, waarbij de grafische chip zelfs sneller is dan die van Intel. De laptop heeft een ssd van 256 GB met hoge lees- en schrijfsnelheden.

Vreemde webcam

De MateBook scoort punten met zijn degelijke metalen behuizing, het opladen via usb-c en een razendsnelle vingerafdrukscanner om in te loggen. Het 15,6inch-scherm oogt scherp door de full-hd-resolutie, maar is standaard wat te koel (blauw) afgesteld. Helaas maakt de laptop ook allerlei compromissen. De toetsen voelen goedkoop aan en missen achtergrondverlichting, en twee van de drie usb-poorten zijn van het oude type 2.0. De webcam kan ons eveneens niet bekoren. Die zit in een toets in de rij met F-toetsen. De cameratoets klapt open bij het videobellen en brengt vanwege de schuine beeldhoek vooral uw hals en kin in beeld. Onhandig!

Windows 10

Positiever zijn we over de accuduur van de MateBook D 15: ongeveer acht uur bij kantoorwerkzaamheden. Dat is gemiddeld en goed in dit prijssegment. De laptop draait overigens op Windows 10 Home. Waar nieuwere Huawei-smartphones vanwege een handelsverbod allerlei softwarebeperkingen ervaren, geldt dat niet voor Huawei’s laptops. De MateBook D 15 krijgt – als het goed is – gewoon jarenlang Windows-updates.

Conclusie

Scherp geprijsde laptop is snel, maar sluit vreemde compromissen.

Pluspunten

Snel, accuduur, ontwerp.
Minpunten

Plaatsing webcam, geen toetsenbordverlichting, usb2.0-poorten.

Adviesprijs: € 649,-

Voor meer informatie: https://consumer.huawei.com/nl/laptops/matebook-d-15-amd

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>