Review: Blink Mini

Beveiligingscamera’s zijn er in overvloed, de een nog beter (en duurder) dan de ander. De Blink Mini van Amazon doet niet mee aan die hype en biedt voor slechts vier tientjes een ‘gewoon goede’ beveiligingscamera.

De camera is bijzonder compact en alleen geschikt voor binnen, staand of hangend. Hij werkt alleen als de stekker (met lang snoer!) in het stopcontact zit.

Veel mogelijkheden

De mogelijkheden van de camera zijn indrukwekkend. De Blink Mini biedt scherp beeld dankzij de full-hd-resolutie, en met de infraroodsensor ziet hij ook goed in het donker. U krijgt een melding als de camera beweging detecteert in de ruimte, of een specifiek deel daarvan. De ingebouwde microfoon zorgt ervoor dat u live kunt meeluisteren wat er gezegd wordt. In de bijbehorende app kunt u bovendien praten, waarna uw stem uit het luidsprekertje van de camera schalt. Blikkerig, maar het werkt naar behoren.

Blink geeft een gratis proefperiode op zijn abonnementsdienst cadeau tot 31 maart 2021. Daarna moet u betalen voor de bijbehorende functies. Binnenkort verschijnt de veertig euro kostende Sync Module 2, waarmee u beelden van de camera lokaal kunt opslaan en een abonnement niet nodig is.

Engelse app

Meldingen ziet u in de gratis app, waar u ook allerlei instellingen kunt aanpassen om de camera naar eigen wens te laten opnemen. De app is gebruiksvriendelijk en biedt genoeg mogelijkheden, maar is alleen in het Engels te gebruiken. Er komt geen Nederlandse taaloptie, laat de fabrikant desgevraagd weten. Een webversie ontbreekt ook.

Conclusie

Compacte beveiligingscamera voor binnen biedt veel waar voor weinig geld.

Pluspunten
Prijs-kwaliteit, beeldkwaliteit, functies.
Minpunten
Engelstalige app, geen webversie.

Adviesprijs: € 39,99

Voor meer informatie: www.tiny.cc/blinkmini

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>