Windows 10 krijgt optie voor Android-apps vanaf je telefoon

Android-apps die je op je smartphone staan, zijn weldra in Windows 10 te openen als ware het een programma op je pc. Dat werkt door de twee apparaten met elkaar te verbinden via de Jouw Telefoon-software van Windows 10. Eerst werkt dat alleen met Samsung-toestellen.

Het is de bedoeling dat je pc en Samsung-smartphone beide op hetzelfde wifi-netwerk zitten. Na het kopppelen zie je in Jouw Telefoon een lijst met apps terug. Een vlotte manier om bijvoorbeeld WhatsApp op je pc te krijgen.

De apps herkennen input van muis en toetsenbord, en je kunt ze zelfs vastmaken aan de taakbalk van Windows 10. Zo staan ze tussen de andere programma’s op je computer, zonder dat ze zelf schijfruimte innemen.

Beperkingen

Er zijn nog wel wat beperkingen. Zo heb je een van de ondersteunde Samsung-telefoons nodig en kun je maar één app tegelijkertijd openen. Start je een andere app op, dan sluit de vorige app. Microsoft werkt nog aan de mogelijkheid om meerdere apps naast elkaar te laten draaien.

Het is nog niet duidelijk of ook toestellen van andere merken in de toekomst van deze functie gebruik kunnen maken. De samenwerking tussen Microsoft en Samsung gaat nog verder. Zo kunnen eigenaren van de nieuw onthulde Galaxy Note 20 aantekeningen synchroniseren tussen de Samsung Notes-app en Microsofts OneNote.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>