Review: Microsoft Surface Pro 7

De tablet-lijn van Microsoft is alweer aan de zevende generatie toe. De Surface Pro 7 wordt in de markt gezet als een 2-in-1, maar de kostprijs geldt alleen voor de tablet. Het apparaat is pas ook als laptop in te zetten na extra aanschaf van het toetsenbord, dat magnetisch vast te klikken is.

De tablet zet u rechtop door de kickstand aan de achterkant uit te klappen. De forse schermranden vallen meteen op; die zijn niet meer van deze tijd. De bijzondere beeldverhouding van 3:2 werkt daarentegen wel prettig. Zeker bij kantoorapplicaties is de extra verticale werkruimte zeer welkom.

Meer opslag is duur

Het door ons geteste exemplaar is uitgerust met een Intel Core i5-1035G4-cpu en 8 GB geheugen, wat voor uitstekende prestaties zorgt. Met de Intel Iris Plus 940-GPU speelt u niet de nieuwste games op de hoogste instellingen, maar simpele of oudere spelletjes zijn geen probleem. De Surface Pro 7 wordt in onze uitvoering geleverd met een ssd van slechts 256 GB; voor een tablet is dat een normale hoeveelheid, maar voor een laptop is het te weinig. Microsoft biedt weliswaar varianten met meer opslagruimte, maar de prijs loopt dan al snel uit de hand. De krachtigste editie met alles erop en eraan kost maar liefst 2.790 euro.

Pennen en poorten

De eveneens los verkrijgbare stylus reageert zeer snel en werkt erg intuïtief. Voor creatieve gebruikers is het een uitkomst om direct op de monitor te kunnen tekenen met een drukgevoelige pen.

Naast een usb-c-connector en koptelefoonpoort heeft de Surface Pro 7 ook usb-a, een MicroSDXC-kaartlezer en een magnetische aansluiting voor de stroom. We stellen opnieuw vast dat dit voor een tablet meer dan voldoende is, maar voor een laptop wat tegenvalt.

Ziet u dit apparaat dan ook vooral als luxe tablet die sporadisch als laptop gebruikt kan worden, in plaats van andersom.

Conclusie

Luxe 2-in-1 valt, mede door hoge prijs, enigszins tussen wal en schip.

Pluspunten

Krachtig als tablet, beeldverhouding en resolutie.
Minpunten

Matig als laptop, dure accessoires.

Adviesprijs: vanaf € 1.349,–

Voor meer informatie: www.microsoft.com

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>