Review: Samsung Galaxy Tab S6

Wie een tablet met topspecificaties zoekt, denkt al snel aan iPads. Android-alternatieven zijn er bijna niet; de meeste Android-tablets worden in een goedkoper segment uitgebracht. Samsung gaat met de Galaxy Tab S6 toch de uitdaging aan.

Onder de motorkap schuilt een razendsnelle octacore-processor, plus 6/8 GB werkgeheugen en 128/256 GB opslaggeheugen. Serieuze hardware die in lijn is met de concurrentie van Apple. Achter het scherm zit een prima vingerafdrukscanner, maar geavanceerde gezichtsherkenning zoals op de iPad Pro ontbreekt.

Dunner en lichter

De Tab S6 is dunner en lichter dan even grote iPads en dat is knap, want er zit een grote accu in die het een hele dag volhoudt. Opladen gaat via de usb-c-aansluiting. De vier speakers produceren goed geluid, maar een 3,5 mm-audiopoort ontbreekt. Het kraakheldere 10,5 inch (26,7 cm) oled-scherm ziet er prachtig uit en leent zich goed voor gaming en video’s. Met de meegeleverde S-Pen kunt u (aan)tekeningen maken op het scherm. Samsung adverteert met gebarenbediening via deze stylus, maar dat werkt in de praktijk matig.

Software kan beter

Op moment van schrijven draait de Samsung Galaxy Tab S6 nog op Android 9, compleet met niet-nuttige Bixby-assistent. Die is overal aanwezig. Houdt u bijvoorbeeld de aan- en uitknop van de tablet ingedrukt, dan start u Bixby. Het apparaat uitzetten, gaat via een knop in de software. Niet logisch. Al met al voelt de software minder verfijnd aan dan iPadOS. iPads krijgen ook sneller en langer updates. Neemt niet weg dat dit de beste Android-tablet van het moment is.

Conclusie

Luxe Android-tablet is geduchte iPad-concurrent.

Pluspunten

Dun en licht, mooi scherm, inclusief stylus.
Minpunten

Duur, onnodige spraakassistente te aanwezig.

Adviesprijs: vanaf € 699,–

Voor meer informatie: https://www.samsung.com/nl

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>