Review: Apple iPhone 11

De iPhone 11 Pro en Pro Max zijn de huidige paradepaardjes van Apple. Maar ze zijn met prijskaartjes van dik boven de duizend euro niet voor iedereen betaalbaar. Dat wetende verkoopt Apple ook de standaard iPhone 11, het nieuwste ‘instapmodel’. Minimaal 809 euro is alsnog een hoop geld, dus wat krijgt u daarvoor terug?

Ten opzichte van de vorige generatie iPhones heeft het nieuwe toestel meer rekenkracht. De A13-processor is namelijk dezelfde als die in de iPhone 11 Pro. Vergeleken met de iPhone XR van vorig jaar is de accuduur ook iets hoger, goed voor ongeveer anderhalve dag gebruik.

Prima plaatjes

De duurdere modellen imponeren met hun indrukwekkende cameraopstelling, maar de iPhone 11 maakt kwalitatief eveneens zeer goede foto’s. Dankzij de twee lenzen zijn dit keer groothoekfoto’s te maken en er is een nachtmodus toegevoegd. Daarbij valt wel op dat de sensor alsnog moeite heeft met lastige lichtomstandigheden.

De manier waarop de camera’s in de telefoon verwerkt zijn, verdient verder geen schoonheidsprijs. Het vierkante ‘camera-eiland’ steekt uit de behuizing en dááruit steken dan weer de camera’s zelf.

Gierig

Ondanks de goede prestaties valt op de prijs-kwaliteitverhouding wel wat af te dingen. Neem bijvoorbeeld het scherm, dat slechts een lcd-display betreft en niet eens een full hd-resolutie biedt. Een toestel in deze prijsklasse verdient gewoon beter: oled en full hd. Een koptelefoonaansluiting ontbreekt en er wordt geen verloopstukje meegeleverd. Ook een snellader is niet voorzien en opladen gebeurt nog via de verouderde lightning-poort. Allemaal punten waarmee Apple ongekend gierig overkomt.

Conclusie

Wie niet te hebberig is, kan hier wel weer jaren mee vooruit.

Pluspunten
Snelle processor, prima camera’s, accuduur.
Minpunten
Ontwerp, scherm, (te) hoge prijs.

Adviesprijs: vanaf € 809,­–

Voor meer informatie: www.apple.com/nl/iphone-11

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>