Review: Synology DS218j

Een zogeheten 2-bay nas biedt ruimte voor twee schijven en geldt daardoor als dé ideale instapper en de DS218j is op dit gebied de budget-nas van Synology.

Dat uit zich onder meer in een processor zonder transcoding, een beperkt aantal poorten en slechts 512 MB ram. Geen nas die u heel zwaar kunt belasten, maar wel eentje met DiskStation Manager als besturingssysteem. Plus alles wat daarbij hoort aan uitbreidingen (packages) en zeer bruikbare apps voor smartphone en tablet.

De DS218j is dan ook vooral geschikt voor het bewaren en delen van bestanden, het opzetten van een eigen cloud of om in te zetten als download- of surveillance-server. Cloudsynchronisatie via Synology Drive en de programma’s van Synology Office werken verder prima op deze lichte nas. Bescheiden hardware dus, maar u haalt voor een goed prijsje wel degelijk een echte Synology in huis.

Conclusie

Ideale nas wanneer u weinig eisen stelt en een beperkt budget hebt.

Adviesprijs: € 176,–

Voor meer informatie: https://www.synology.com/en-global/products/DS218j

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>