Hackers krijgen Android draaiende op Nintendo Switch

Hackers installeren maar wat graag besturingssystemen op apparaten waar ze helemaal niet voor bedoeld zijn. Denk aan Windows op een smartwatch. Of sinds kort Android op een Nintendo Switch-console.

Android op je Switch draaien doe je niet zomaar even na. Zo is het de bedoeling om eerst een alternatief besturingssysteem (custom firmware) op je Switch te installeren. Daarna kan Android (specifiek LineageOS 15.1 gebaseerd op Android 8.1 Oreo) vanaf een sd-kaartje worden geladen.

Naast dat dit eigenlijk niet mag van Nintendo en je zodoende risico loopt dat je Nintendo-account wordt opgeschort, kan het ook dusdanig misgaan dat de spelcomputer niet meer opstart. In hackersjargon word dan ook wel gesproken over het ‘bricken’ van een apparaat. Wil je het toch proberen, dan vind je hier de nodige instructies.

Wat kun je ermee?

Met Android krijgt de Switch er veel functies bij die standaard niet aanwezig zijn, maar waar eigenaren al een poosje naar smachten. Voorbeelden zijn een internetbrowser en toegang tot de Netflix-app. Ook Android-games zijn er op speelbaar. De controllers van de Switch werken gewoon.

Verder opent het de deuren voor het downloaden van emulators. Zo zijn er dan weer spellen van allerlei andere spelcomputers af te spelen. Geen wonder dus dat Nintendo niet zo happig is op dit soort ontwikkelingen…

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>