Review: Razer Kraken X

Gameheadsets kosten al gauw 100 euro of meer, maar de Kraken X van Razer zit daar een paar tientjes onder. Deze bekabelde koptelefoon is minder geavanceerd dan veel soortgenoten, maar er valt zeker wat te zeggen voor een betaalbare headset zonder poespas. Helemaal als ze zo goed klinken als deze.

De indrukwekkende geluidskwaliteit is vooral te danken aan de ondersteuning voor 7.1-audio, die wordt geregeld via software voor Windows 10. In de doos vindt u een unieke code, die nodig is om het 7.1 Surround Sound-programmaatje te activeren.

Surround via software

Vanuit de taakbalk zet u de 7.1-optie aan of uit. Maar als u eenmaal aan het bredere geluidsbeeld gewend bent geraakt, wilt u waarschijnlijk niet meer terug. Audio in games krijgt meer diepgang, doordat geluidseffecten van alle kanten lijken te komen.

Een nadeel van softwarematige surround is wel dat het alleen werkt op Windows 10-pc’s; op spelcomputers en smartphones blijft het bij stereogeluid. Wat overigens ook helemaal niet gek klinkt. Goed gebalanceerd en met voldoende bas.

Verstaanbaar

Komen we op de microfoon, een belangrijk onderdeel voor online gaming. Deze blijkt eveneens uitstekend. Achtergrondgeluid – waaronder van rammelende toetsenborden – wordt knap gefilterd, waardoor enkel uw stem luid en duidelijk overkomt.

Wel is het enigszins onhandig dat de microfoon niet afneembaar is. Wat we ook nog weleens zien is dat microfoons automatisch dempen zodra ze omhoog geklapt worden; ook dat doet de Kraken X niet, er zit een demp-knop op de linkeroorschelp. Maar een kniesoor die hierover valt, gelet op de prijs.

Conclusie

Een echte prijsvechter, die duurder klinkt dan-ie kost.

Pluspunten
Prijs/kwaliteitsverhouding, ondersteuning 7.1-audio.
Minpunten
Microfoon niet afneembaar, surround-sound alleen op pc.

Adviesprijs: € 59,99

Voor meer informatie: https://www.razer.com/eu-en/gaming-audio/razer-kraken-x

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>