Review: HP ENVY 13 (2019)

De vernieuwde Envy 13-laptop van HP onderscheidt zich van de concurrentie op gebied van slim ontwerp en welkome extra functies.

Zo vindt u aan de zijkant een fysiek knopje voor het uitschakelen van de webcam. Door deze zogeheten ‘killswitch’ hoeven kopers die op hun privacy gesteld zijn, de camera niet meer af te plakken. De duurste variant, die wij mochten testen, is daarnaast voorzien van Sure View-technologie in het scherm. U schakelt deze desgewenst in via een functietoets. Het beeld is daarna alleen goed zichtbaar voor degene die er recht voor zit, spieken van een afstandje zit er niet meer in. Bepaal zelf of dit voor u meerwaarde heeft; het werkt in ieder geval naar behoren.

Ruimtelijk geluid

De Envy 13 komt goed uit de verf als multimedia-laptop en dat is met name te danken aan de opvallende plaatsing van de Bang & Olufsen-speakers. Twee zitten er verwerkt aan de bovenkant, in een strook onder het full-hd-scherm. Daarnaast vinden we er nog twee op beide hoeken aan de onderkant. Hierdoor ontstaat een ruimtelijker geluid dan we kennen van de meeste laptops, waarvan de speakers vaak enkel onderop zitten.

Net zoals bij de vorige modellen komt het toetsenbord iets omhoog zodra het scherm wordt opengeklapt, wat tijdens het typen fijn is voor de positie van de polsen.

Vinger aan de pols

Waar we ons bij de vorige serie stoorden aan de plaatsing van de vingerafdrukscanner aan de zijkant van de laptop is nu gekozen voor een veel logischere plek; namelijk gewoon naast de touchpad.

De specificaties zijn voor een laptop in deze prijsklasse zoals verwacht; meer dan vlot genoeg voor de dagelijkse werkzaamheden dus. Wel heeft de notebook snel de neiging om te gaan ‘blazen’, met enige regelmaat is de ventilatie duidelijk hoorbaar. Houd er daarnaast rekening mee dat dit geen 2-in-1 is; het scherm is dan ook geen touchscreen.

Conclusie

Overtuigende multimedia-laptop met slimme privacy-functies.

Pluspunten

Stevige bouw, goede speakers, betere plaatsing vingerafdrukscanner.
Minpunten

Soms luidruchtig, geen touchsreen.

Adviesprijs: vanaf € 999,–

Voor meer informatie: https://store.hp.com

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>