Review: TomTom Go Premium

IFTTT is een concept dat één of meerdere diensten aan elkaar koppelt, om zo slimme apparaten die niet bij elkaar horen toch op elkaar af te stemmen. TomTom ondersteunt met zijn nieuwe GO Premium-model nu ook IFTTT.

Daar richten we ons in deze recensie dan ook even op, omdat dit navigatiesysteem verder identiek is aan de GO 5200 en de GO 6200. We weten van TomTom inmiddels dat de interface prettig is, de stembediening prima in orde, evenals de flitsdiensten, leerfuncties enzovoort. Dat is in dit apparaat dus niet nieuw of anders.

Verwarming en verlichting

Dankzij IFTTT-integratie kunt u onder meer instellen dat uw TomTom ervoor zorgt dat uw Nest-thermostaat aan gaat wanneer u van kantoor wegrijdt, zodat het lekker warm is als u thuis arriveert. Of wat dacht u van deze: slimme verlichting bedienen op basis van locatie, om uw partner via het licht op de hoogte te stellen dat u eraan komt. Of nieuwe smartphone-contacten automatisch naar uw TomTom sturen, zodat u een route in kunt plannen, en ga zo maar door. Het instellen hiervan gaat overigens niet op de TomTom zelf, maar via de IFTTT-app op uw telefoon of de IFTTT-site. Vergeet de functie desondanks niet in te schakelen onder Instellingen, Systeem op de TomTom zelf.

Echt nodig?

Tijdens onze testritten werkt IFTTT op de TomTom naadloos. Als u een nieuwe TomTom nodig hebt, is de GO Premium zodoende een interessante optie. Toch is er een grote ‘maar’ op het gebied van deze slimme functies. U hebt voor deze mogelijkheden immers eigenlijk geen nieuwe hardware nodig. Een smartphone met gps en mobiel internet is ook al voldoende om IFTTT aan uw ritten te koppelen. Het automatisch importeren van nieuwe contactpersonen blijkt dan ook de nuttigste extra. Maar goed, op de ‘ouderwetse’ manier een adres invoeren op de TomTom is nu ook weer niet zo veel werk …

Conclusie

TomTom met goed werkende doch enigszins overbodige slimme functies.

Pluspunten

IFTTT-integratie werkt goed, betrouwbare navigatie.
Minpunten

Toegevoegde waarde naast smartphone met IFTTT beperkt.

Adviesprijs: € 329,99

Voor meer informatie: www.tomtom.com

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>