Oogjes open*, snaveltjes toe: Fabeltjeskrant terug (op Netflix)

Bij Computer Idee zijn we altijd wel te porren voor een stukje jeugdsentiment. Van het nieuws dat we vanaf nu weer naar De Fabeltjeskrant kunnen kijken maakt ons hart een sprongetje: hatsekidee!

Op Netflix is sinds afgelopen weekend namelijk een nieuwe reeks (van tot nu toe vier) afleveringen te zien. Van Meneer de Uil tot Bor de Wolf, van Ed en Willem Bever (van de waterpomptang, de nijptang of de combinatietang) tot Juffrouw Ooievaar: alle bekende personages komen langs.

Fabeltjeskrant gaat digitaal

Een verschil met het origineel is dat er geen poppen gebruikt worden; de serie is volledig computergeanimeerd. Ook de stemmen worden (uiteraard) door andere acteurs vertolkt; wie goed luistert, kan onder anderen Richard Groenendijk en Loes Luca voorbij horen komen. DJ Armin van Buuren heeft ook een rol in de nieuwe serie: hij heeft de stem ingesproken van het personage DJ Wally.

* Want met oogjes dicht kijkt het zo lastig
This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>