Condoleances voortaan in Eerbetonen-sectie Facebook

Wie komt te overlijden, laat vandaag de dag veel digitale voetsporen achter. Waaronder zijn of haar Facebook-profiel. Nabestaanden kunnen daar op verschillende manieren mee omgaan. Nieuw is een ‘Eerbetonen’-sectie, waar bekenden van de overledene reacties kunnen achterlaten.

Heb jij er wel eens over nagedacht wat er met je Facebook-profiel gebeurt nadat je er zelf niet meer bent? Je kunt het beheer ervan alvast overdragen aan iemand anders. Die persoon kan na je overlijden jouw account de herdenkingsstatus geven en op den duur eventueel je profiel helemaal verwijderen. Lees hier hoe dat moet.

Herinneringen ophalen

Accounts met een herdenkinsstatus krijgen voortaan een speciale tijdlijn voor condoleances, onder de naam Eerbetonen. Reacties die na het overlijden van een persoon op diegene zijn profiel zijn geplaatst, worden automatisch overgezet. Zoals het overigens vaak gaat met nieuwe Facebook-functies, is dit nog niet meteen voor iedereen beschikbaar. 

Algoritmen

Facebook zegt daarnaast zijn algoritmen aan te scherpen, zodat berichten van overleden personen bijvoorbeeld niet zomaar weer opduiken in je nieuwsoverzicht. Er is weinig pijnlijker dan een felicitatie-melding te krijgen voor iemand die er niet meer is. Vraag dat maar aan Henk Krol…

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>