Review: HP Spectre Folio 13

De Spectre Folio is een HP-laptop die u kunt ruiken. Heus waar! De notebook is namelijk niet van plastic of aluminium, maar van leer. Dat ziet er niet alleen beeldschoon en bijzonder uit, maar heeft ook praktisch nut. Zo rusten uw handpalmen tijdens het typen op zachter materiaal dan bij andere laptops.

Misschien verwacht u dat de Folio hierdoor warmer wordt dan concurrenten, maar dat is niet zo. En omdat het apparaat passief gekoeld wordt, blijft-ie tijdens het werken muisstil. Wel valt de notebook wat groter en zwaarder uit dan andere 13-inch (33 cm) modellen.

Transformatie

Niet alleen het uiterlijk is uniek, dat geldt ook voor de manier waarop de Folio in de tabletmodus is te gebruiken. Het onderste deel van het scherm zit namelijk magnetisch vast en komt in de tentmodus los van de lederen achterzijde. Daarna is het display verder dubbel te vrouwen om de convertible tot tablet te transformeren. Dat werkt in de praktijk bijzonder prettig.

Het beeld zelf valt vooral in de smaak vanwege zijn bonte kleuren, en het toetsenbord daaronder is lekker ruim. Het aantal aansluitingen is beperkt; er zitten enkel drie usb-c-poorten op. Wel wordt de Folio geleverd met een verloopstukje voor het koppelen van usb-a-apparatuur. Verder vindt u een stylus in de verpakking; vaak is dit een los aan te schaffen accessoire, dus dat is mooi meegenomen.

Snel genoeg

Wat betreft specificaties loopt deze laptop wel achter op soortgenoten in dezelfde prijsklasse, wat met name aan de processor te merken is. Dat is namelijk een dualcore-exemplaar. Nu blijkt tijdens het testen dat dit voor zakelijk gebruik niet echt een probleem is; voor browsen, Office-gerelateerd werk en lichte fotobewerking is de Folio prima geschikt.

Gelet op de prijs is wel duidelijk dat de meerprijs vooral zit in het ontwerp. De batterijduur valt overigens niet tegen, u redt het er wel een uurtje of zeven mee. Daarbij valt op dat de laptop met name erg energiezuinig is zodra de schermhelderheid wordt teruggeschroefd.

Conclusie

Overtuigende eerste poging voor een laptop van leer

Pluspunten
Schitterend ontwerp, 2-in-1-mogelijkheden, stil.
Minpunten
Duur, relatief trage processor.

Adviesprijs: vanaf € 1.699,–

Voor meer informatie: https://www8.hp.com

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>