Lenovo Chromebook C330

Gebruikt u een laptop met name voor simpele taken als mailen, internetten en tekstverwerking, dan is de veelzijdige Lenovo Chromebook C330 een interessante optie. Het is namelijk een convertible.

Een convertible werkt als volgt: klap het scherm achterover en u kunt het apparaat als tablet gebruiken. Dat komt goed van pas bij Android-apps uit de Play Store, die sinds kort op Chrome OS te installeren zijn. Meestal zijn die niet geoptimaliseerd voor muis en toetsenbord, wel zo prettig dus dat de C330 tevens van een touchscreen voorzien is. Door de forse schermranden lijkt het beeld (11,6 inch groot) wel kleiner dan het daadwerkelijk is.

Ook offline

Over Chromebooks bestaat de mythe dat ze erg afhankelijk zijn van internet, maar dat valt in de praktijk best mee. Google Docs werkt gewoon offline en er is 32 GB lokale opslag aanwezig waar u bijvoorbeeld afleveringen van series op kwijt kunt.

De performance is redelijk, maar niet denderend. De relatief trage processor in combinatie met 4 GB werkgeheugen zorgt nog weleens voor vertraging. U merkt dit bijvoorbeeld aan haperende animaties bij het wisselen tussen verschillende apps die tegelijk openstaan. Maar gelet op de lage adviesprijs liggen we daar niet zo wakker van.

Hele werkdag mee

De accuduur is zoals het een Chromebook betaamt uitstekend, zo’n 7 á 8 uur haalt u er wel uit. We missen wel achtergrondverlichting voor de toetsen en één usb-a-poort is wat aan de karige kant. De andere usb-aansluiting is type-c, die tevens gebruikt wordt om de laptop mee op te laden. Binnen twee uurtjes zit een lege C330 weer helemaal vol.

Conclusie

Een prima keuze voor wie niet veel rekenkracht nodig heeft.

Pluspunten

Convertible met touchscreen, prijs/kwaliteitsverhouding.
Minpunten

Weinig usb-aansluitingen, dikke schermranden.

Adviesprijs: vanaf € 229,–

Voor meer informatie: https://www.lenovo.com/nl/nl/laptops/lenovo/n-series/Lenovo-Chromebook-C330/p/88LGCC31078

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>