Review: Kinesis Freestyle Pro Keyboard

Het ergonomische Freestyle Pro-toetsenbord van Kinesis bestaat uit twee losse helften met een kabeltje ertussen. Uw handen staan daardoor verder uit elkaar bij het typen.

We betrappen onszelf direct op meer ontspannen schouders en een rechtere rug. Wennen is het wel, want alle toetsen bevinden zich net op een andere plek. Met name de eerste week is wat wilskracht vereist om het onder de knie te krijgen. Er zijn twee belangrijke verschillen met het goedkopere Freestyle 2-toetsenbord. Zo is gekozen voor de veelgeprezen Cherry MX Brown-switches: mechanische toetsen met een uitstekende aanslag. Er is nu ook ondersteuning voor SmartSet. Deze software laat u letterlijk elke toets herprogrammeren en helpt bij macro’s. Koppel dat aan de indelingen die u bijvoorbeeld per programma kunt opslaan en u begrijpt dat dit een keyboard voor veeleisende gebruikers is. Een beetje flauw: de palm- en polssteunen worden los verkocht. Dit terwijl het toetsenbord zelf al een vrij duur product is.

Conclusie

Prijzig, maar prettig ergonomisch toetsenbord met veel verborgen opties.

Adviesprijs: € 199,–

Voor meer informatie: https://www.backshop.nl/ergonomisch-toetsenbord/freestyle-pro-toetsenbord

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>