Nieuwe versie Oculus Rift onthuld

Foto:  Oculus Rift

De nieuwe versie van de virtual reality-bril heeft een Full HD OLED-scherm, met een resolutie van 960 bij 1080 per oog en komt met een externe camera om de positie van de speler te bepalen, meldt PolygonDe bril maakt verbinding met de pc door middel van USB en HDMI. 

Volgens Oculus-medewerker Nate Mitchell is het aan Valve te danken dat de Dev Kit 2 op OLED-technologie is gebaseerd. “Het moment dat ik het in gebruik zag, dacht ik bij mezelf ‘Oh god, dit verandert alles’. Zij hebben ons wat dat betreft ontzettend geholpen.”

Oculus werkt naast de virtual reality-hardware aan software die gebruikers moet helpen om de bril te bedienen en games of films op te starten en ze mogelijk ook te kopen met een speciale VR-winkel. 

“Het wordt echt groot”, aldus Oculus-oprichter Palmer Luckey. “Ik kan er niet veel over vertellen. Het is een flinke onderneming om zoiets te bouwen. Het kan niet zomaar een webpagina of -winkel worden, het moet werken met VR en je moet goed nadenken over hoe je dat goed doet.” 


350 dollar


Volgens Mitchell en Luckey wordt de uiteindelijke consumenteneditie een verbetering ten opzichte van de tweede ontwikkelaarsversie. Deze is te koop voor 350 dollar en zou op zijn vroegst in juli kunnen worden geleverd.

Onlangs werd nog bevestigd dat de voorraad van ontwikkelaarsversies opraakte wegens onderdelen die niet langer in productie zijn. Het ging hierbij om de eerste uitvoering van de Oculus Rift. 

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>