‘Twitter stelt versleuteling privéberichten uit’

Foto:  Bloomberg

Dat melden anonieme bronnen aan The Verge. Het sociale netwerk zegt niet wat de reden voor de vertraging is.

Twitter staat bekend als een bedrijf dat de gegevens van zijn gebruikers over het algemeen goed beveiligt. Een Amerikaanse privacywaakhond oordeelde vorig jaar dat Twitter als enige techbedrijf aan alle zes privacy-eisen voldeed. 

Het bedrijf is bijvoorbeeld verschillende malen naar de rechter gestapt om dataverzoeken van de overheden aan te vechten.

Volgens The Verge ligt de vertraging waarschijnlijk aan een overvolle takenlijst voor de ontwikkelaars van Twitter. Versleuteling zou in ieder geval in de eerste twee kwartalen van dit jaar niet meer aan bod komen.

Steeds meer technologiebedrijven versleutelen communicatie tussen gebruikers om spionage tegen te gaan. Verschillende experts, waaronder klokkenluider Edward Snowden, hebben gezegd dat versleuteling de makkelijkste manier is om massaspionage door inlichtingendiensten als de NSA onmogelijk te maken.

Hands-on: Blackphone met nadruk op privacy en versleuteling

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>