Samsung wil patent op camera met doorzichtig scherm

Foto:  KIPRIS

Met het ontwerp moeten de fotograaf en de gefotografeerde elkaar kunnen aankijken terwijl de foto wordt gemaakt, meldt de Wall Street Journal woensdag op basis van een Zuid-Koreaanse patentaanvraag.

Op een tekening toont Samsung dat het doorzichtige scherm meer dan de helft van het apparaat in beslag neemt, naast een kleiner deel met de lens en sluiterknop.

Onduidelijk is wat voor technologie zou moeten worden gebruikt om het scherm transparant te maken. In 2012 toonde Samsung al eens een ‘slim raam’, een doorzichtig lcd-scherm dat omgevingslicht in plaats van een eigen backlight gebruikte.

Ook vroeg Samsung eerder al eens een patent aan op een transparant scherm dat aan beide kanten kan worden bediend.

Die technologie is echter nog nooit in consumentenproducten terechtgekomen en is ook nog nooit op het formaat van een camerascherm getoond. Onduidelijk is dan ook of Samsung concrete plannen heeft om de in het patent omschreven camera op de markt te brengen.

Bekijk een video van een door MIT ontwikkelt transparant beeldscherm

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>