Hoe maak ik Facebook meer privé?

Facebook is natuurlijk nooit echt veilig, maar zo veilig mogelijk met je eigen informatie omgaan is wel erg belangrijk. Dat begint al met je eigen updates. Zodra je een statusupdate doet kun je kiezen uit verschillende soorten publiek waarvoor je schrijft. Er zijn drie opties: ‘openbaar’, ‘vrienden’ en ‘alleen ik’.

Ook is het mogelijk om verschillende groepen aan te maken en dus je post alleen voor bepaalde mensen zichtbaar te maken. 


Heb je een update al openbaar gemaakt en wil je je privacyinstellingen achteraf nog bewerken, dan is dat gelukkig altijd nog mogelijk via ‘Privacy bewerken’.
Daarnaast is het nog mogelijk om alle privacy-instellingen aan te passen. Stel bijvoorbeeld standaard je publiek in op vrienden, dan kan een update niet per ongeluk openbaar gepost worden. 

Je kunt tevens kiezen wie er contact met je op mogen nemen en het is zelfs mogelijk om vervelende personen te blokkeren. 


Om te zorgen dat er geen vervelende berichten of foto’s op je eigen tijdlijn komen is het mogelijk om daar ook een filter voor in te stellen. Zodra je doorklikt op ‘Meer instellingen’, krijg je de mogelijkheid om naar ‘Tijden’ en ‘Taggen’ te gaan. Hier kun je de instellingen zo aanpassen naar waar jij je prettig bij voelt: alles openbaar of juist alles voor ‘Alleen vrienden’.

Met deze kleine aanpassingen heb je al binnen een paar minuten een veel veiliger Facebook. Vergeet daarnaast niet eerst te denken voordat je een update post. Alles wat online staat is terug te vinden.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>