Google brengt tv-usb Chromecast naar Nederland

Het apparaatje gaat 35 euro kosten, en kan gekocht worden via de Google Play Store.


Linken aan smartphone


De Chromecast is een usb-stick die de gebruik op zijn tv kan aansluiten. Vervolgens kan de Chromecast gelinkt worden aan een smartphone of tablet, of een browser op de laptop. Vervolgens kunnen bepaalde apps dan op de tv worden bekeken.


Weinig ondersteuning


Dat werkt lang niet met iedere app – daarvoor moet de app wel ondersteuning voor Chromecast bieden. Grote apps als Netflix en YouTube hebben dat op dit moment, maar daarmee blijft het aanbod wel erg beperkt. Wel heeft Google aangegeven dat de Chromecast open wordt gesteld voor ontwikkelaars. Die kunnen dan meteen met het besturingssysteem van de dongel aan de slag, zodat er binnenkort meer apps ondersteuning bieden aan de usb-stick.Toch is de Chromecast een ideale oplossing voor mensen die nog geen geavanceerde smart-tv hebben. Met de Chromecast wordt het namelijk kinderlijk eenvoudig om op tv toch bijvoorbeeld naar Netflix te kijken.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>