‘Windows 7-licenties steeds populairder op Ebay’

Foto:  ANP

Het aantal verkochte Windows 7-licenties lag in januari van dit jaar op ruim elfduizend, een half jaar eerder werd via Ebay nog maar de helft van dat aantal verhandeld. Dat liet The Register onderzoeken.

In januari van dit jaar werd er op Ebay ruim 773 duizend verdiend met Windows 7-licenties, tegenover zo’n 246 duizend dollar in juni 2013.

De toename in het aantal verkochte Windows 7-licenties begon in die maand, toen Microsoft voor het eerst Windows 8.1 toonde. Die bevat in tegenstelling tot Windows 8 wel een startknop, het traditionele startmenu ontbreekt echter nog steeds.


Marktplaats


Marktplaats.nl laat desgevraagd weten geen toename in het aantal zoekopdrachten naar Windows 7 te zien in het afgelopen halfjaar.

Ondanks dat de ondersteuning van Windows XP officieel begin april stopt, zijn er in Nederland nog veel instanties die het systeem gebruiken.

Zo zijn er binnen Nederlandse ministeries nog 40 duizend pc’s met het verouderde besturingssysteem. En zeker een derde van de Nederlandse gemeenten gebruikt nog pc’s met XP. Het aantal consumenten met XP lag begin deze maand nog op 1 miljoen.

Waarom is XP nog zo populair en wat is het gevaar precies?

Nog 40 duizend verouderde Windows XP-pc’s bij ministeries

This entry was posted in internet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>